dijkmagazijn

foto frans hollander

Museum en Stichting

Museum Dijkmagazijn De Heul is een historisch museum dat aandacht besteedt aan de geschiedenis van Schalkwijk en Tull en ’t Waal via vaste en wisselende tentoonstellingen. Het museum beperkt zich niet tot een bepaalde periode maar laat zowel archeologische vondsten zien vanaf de romeinse tijd als bijvoorbeeld landbouwgereedschap uit de vorige eeuw.

Jaarlijks is er een wisselend thema voor de grote tentoonstelling. In de vaste opstelling onder andere informatie en foto’s over de geschiedenis van het gebouw als Hoofdmagazijn van het voormalige Hoogheemraadschap Lekdijk Bovendams, gevestigd in een gebied wat bekend staat als 'De Heul'.
Door de aanwezigheid van foto- en knipselboeken is het museum ook een ontmoetingsplaats voor bewoners en oud-bewoners van Schalkwijk en Tull en ’t Waal.

Het museum is onderdeel van de Stichting Archeologie en Historie Schalkwijk en Tull en ’t Waal. De stichting is opgericht in 1989 en heeft als doel de bestudering van de geschiedenis van de beide dorpen. De stichting is een organisatie door en voor vrijwilligers. Archeologische vondsten worden beschreven en bewaard of samen met historische voorwerpen tentoongesteld in het museum.

Door een geslaagde actie van de Stichting heeft Schalkwijk nu een beeld van de Wasvrouw in de Wetering bij de Brink.

 

Donateurs

Het museum en de Stichting Archeologie en Historie krijgt geen subsidie. Wilt u ons werk ondersteunen, word dan donateur voor € 15,00 per jaar. Meldt u dan aan bij schalkwijks.museum.adm@outlook.com of in ons museum. Speciaal voor donateurs is er het blad Nieuws over Oud met verhalen en foto's over de geschiedenis van beide dorpen.

 

Privacy-verklaring

Museum Dijkmagazijn De Heul heeft een Privacy-verklaring opgesteld.
Daarin kunt u lezen hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Klik hier voor de Privacy-verklaring.